Vozilo s trideset metarskim ljestvama za sisačke vatrogasce

Svibanj – mjesec zaštite od požara
31 svibnja, 2018
Vježba u TE-TO Sisak
18 listopada, 2019

Vozilo s trideset metarskim ljestvama za sisačke vatrogasce

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček uručila je 14.11.2018. zapovjedniku Javne vatrogasne postrojbe Grada Siska Miroslavu Golubu ključeve vatrogasne autoljestve čime će se znatno poboljšati vozni park JVP-a Grada Siska. Radi se o autoljestvi podvozja marke DAF te nadogradnji MAGIRUS. Gradonačelnica je istaknula kako je izuzetno važno da Javna vatrogasna postrojba i svi ljudi koji tamo rade budu opremljeni najboljom i najsigurnijom opremom.
“Zadovoljstvo mi je što smo 42 godine stare auto ljestve zamijenili znatno mlađima i što će vatrogasci na većim visinama moći sigurnije obavljati svoj posao. Javna vatrogasna postrojba kompletirala je vozni park i opremu i nastavlja kontinuirano ulagati i u ljudske resurse” – rekla je gradonačelnica.
Vozilom s 30 metarskim auto ljestvama znatno smo poboljšali i unaprijedili naš vozni park. Ljestve mogu dosegnuti najviše katove najviših zgrada u Sisku, a nabavljene su za 537.000,00 kn sredstvima iz gradskog proračuna – izjavio je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Siska Miroslav Golub.
JVP Grada Siska raspolaže sa 16 vatrogasnih vozila opremljenih različitim vrstama vatrogasne opreme i trenutno zapošljava 52 zaposlenika. Profesionalni i dobrovoljni vatrogasci od početka ove godine, pa do sada, uspješno su odradili 513 intervencija i u njima spasili 7,5 milijuna kuna vrijednu imovinu. Šteta nastala na imovini u tim intervencijama procjenjuje se na oko 1,5 milijuna kuna, šest osoba je u tim opasnim situacijama smrtno stradalo, a 18 ih je zadobilo teške tjelesne ozlijede.